Pindah ->> keemzone.com

9:30 PTG, Posted by hazwanHakim, No Comment

Aloo sume...
aku da x guna blog ni...
aku skunk bertapak kat http://www.keemzone.com
rajin2 ler lawat...
hehee

Lost Energy at DT's Highway

3:24 PTG, Posted by hazwanHakim, No Comment



hehe...
ni lah motor aq yg telah bnyk berjasa padaku...
dengan motor inilah aq pegi kelas..
dengan motor inilah aq pegi makan..
dengan motor inilah aq pegi jalan2..
dengan motor inilah aq pegi masjid..
dengan motor inilah aq pegi bersukan...
dengan motor inilah aq pegi mane2....
motor ni aq mik dari kg aq kat qlatan..
aq bwk motr ni dari qlatan dengn mnumpang lori dedak dari ayah kwnku..
sampai jer motr ni kat kilang dedak di alor gajah,aq ngn kwnku pegi la nk amik motor ni,
pnyer ler pening aq nk cari kat mner kilang tu brada...
nsib bek ler jumper gak,hmpir stengah jahm,bru ler sampai,
smpai jer kat kilang tu,aq tengk motr ni msih lgi terkurung dlm treler..kesian ..
lepas jer bkak treler tu,aq tengk bocor abis 1 guni dedak dlm treler pkcik kwn ayah aq tu ....
aq senyp jer,mungkin sbb mtor aq...aq pun xtau..huhu...
leps wat run motor tu dri treler tu,aq n kwn aq trus chow,aq bwk motr tu n kwn aq bwk motor die,
ni lah kali prtama motor ayahku mnjejak tayar(kaki?) di tanah bersejarah ini...

nk diceritakan...
pda suatu hari,
cam biasa aq dan kwn2 ku mau p kayak kat durian tunggl...
diorg sume da p,kali ni xberapa rmai p kayak...
aq p lewat skit,dlm kul 1800 bru aq brtolak...
dlm keadaan tregesa2...aq memecut mtorku denga sedaya mungkin..haha..
abis aq potong ape yg ade kat depan aq...
treler,lori kecik,keta,mootor,basikal,orang2-orangan...
sume aq potongs...
smpai jer kat higway durian tunggal...tbe2...............
?motor hilang tenaga super saiyanyer...
abis sume keupayaan urat saraf motor aq tidak brfungsi...
organ2 motor aq jugak tdak brfungsi sperti jantung peparu dan hati...
dunia motor aq senyap tuk seketika...
ditengah2 hutan belantara itu,aq parkiing motorku dtepi jalan...
langsung tiada org dsitu!...terpasksaler aq menelefon bomba simpanan aq(fahami) tuk menolong menunda aq...tp sebelum itu aq brtanya trlebih dahulu kpada jurutera DIT(mat200) apakah msalah motor aq ni...beliau telah mmberitahuku bhawa motor aq telah khabisan klac!...
patut ler aq start xidup2..keras jer..huhu..
smentara mnunggu bombaku dtg..
aq bersiar2 sambil mngambil gmbr sekeliling..
stengah jam menunggu,bruler bomba aq dtg..
fuhh..lme gak menunggu..
stelah bomba aq dtg..die mnyuruh aq try start skali lg...
dengan bacaan Bismillahirrahmanirahim,aq start motor aq...
Alhamdullilah...
motor aq idup...aq menuruskn perjalan ker tasik induk wlaupun jam dah kul 1830....
smpai sana aq trus brkayak..nk lepas tension!...
lepas bis men kayak,aq trus mndi kat air paya tu...
huahahaha..bez...
hehe...
aq blik ngn basah kuyup...
memmandangkn motorku ketenatan,
aq bwak dalam 50-60km/j sjer..huuu...
sampai rmh jam 2000,aq trus mndi...
chowsss...

DIT FUTSAL 2009

12:38 PG, Posted by hazwanHakim, No Comment







semalam aku dan kawan-kawan aq telah merancang untuk pergi
bermain futsal for de first time in 2009 di batu berendam...
seperti biasa,aku membuat list mereka2 yang ingin pergi..
lepas solat Isyak,aku memgambil buku nota aku dan sebatang pen aku
dan terus menyenaraikan kawan2kun yg mau main...
list punyer list tibe2 aq tengok list tu xcukup...
pening pale aku tuk pikir mane nak cari rakyat2 tuk berperang
ke Batu Berendam..
dah ler masa kul 4ptg td aq dah tempah dah kat minah endon yang jaga
kaunter kat BB tu...
kalo nak cancel xtau r bleh ker x...
adoi...
aku call lar bro matmie..
die kate nak main..tp..xjadi plak..kena tolak dua orang rakyat..huhu
camner ni deng?????ade adea lain???tulung....
mase aq duk kire2 rakyat tu..
nasib baik timbul la rakyat2 lain tuk join sekali batalion DIT
tuk pergi berperang..hmm..
nasib baik cukup...
hmm,tepat jam 2230..aku dan rakyat2 dit bersiap tuk pergi berperang..
aku dan kawan-kawan aku plan tuk naik motor..
cam biasa aku naik motor DB aku..hehe
masa aku start enjin motor lame aku tu..
tibe sorang kawan aku,sabri bgtau nak pergi berperang jugak..
hmm..tp die kate xtau jakan tuk pergi BB..so aku dan kawan2
aku terpaksa menukar pelan penyerangan ke BB..
terpaksa menunggu Sabri yang datang dengan seekor kancil birunyer
yang boleh berlari 120km/j dalam hutan paya bakau..
mase duk tunggu si kancil itu datang,gerembolan pertamaa dari rejimen 1
askar DiT UTeM telah pun berlepas dengan helikopter Nuri yang
diROMBA(rompak) dari TUDM Malaya..Nuri itu telah dipandu oleh ajat..
mase duk asyik menunggu si kancil biru,tibe aku ternampak kelibat
bro alif(presiden FICTS)..die kate nak join skali misi ke BB..ok cantek r..
lagi kuat la batalion DiT kali ini dengn sokongan presidenyer..haha
tepat jam 2300,ketibaan en.sabri,aku terus naik..
masa naik si kacil sabri tu..aku dan si fahami mengambil langkah
keselamatan dengan memakai tali pinggan keslamatan..dan...dan...
tuk keselamatan lagi aku n si fahami memakai topi keledar...haha..
alang2 topi tu dah terbawak..ape lagi..pakai r..selesa gak pakai topi mase
naik keta ni,xtrase plak angin(bukan cam bwk motor!)..
masa naik keta on da way p BB,jam dah 2309,aku bimbang mek endon tu
mengkanselkan tempahan yang aku wat ptg td..aku call la
si khai(temporaly presiden KBS),aku bgtau die suh cnfem dlu ngn endon tu..
nasib bek dapat..hehe..gumbira ati ni..
tepat 2315..aku dan geng2 DIT forces tiba di medan BB...
tidak aq begitu menyangka,begitu ramai manusia dimedan peperangan BB ini..
ak n da geng mndapt medan 4 untuk diserang..
seperti biasa,aku n da geng mempersiapkan diri masing2 tuk pergi berperang..
tepat jam 2320,aku n da geng memulakan petempuran..
seramai 11 orang askar bermain kali ini dengan kompaun RM6 telah dikenakan
keatas setiap orang oleh pihak MBMB..
pertempuran dimulakn dengn berhati2..stelah 20 minit aku berperang..
keletihan sudah melanda diri aku..aku memaksa diri aku tuk bertahan,
nsib bek ilussi keletihan itu hilang jua..
peperangan kali ini aku hanya dapat mengebom 2 department musuh sahaja..
bom kali ini adalah dengan menggunakan skill "50sen" terhadap fahami..haha
tepat jam 0022...pertempuran telah ditamatkan oleh mek endon dengan
switch off lampu..
lepal2 kejap kat BB lepas tu aku n da geng plan nak p minum di
KS(Kenang Selalu)..semasa on da way blik,sampai KS...tempat full..
apakan daya..so,aku n da geng beralih tempat ker Pantai Timur(PT)..
kali ni,aku pekena fressh oren gelas besaw punyer..
mmg cam absi2 r airnyer..lepas lepak2 jap..aku terus balik ke hostel..
samapi kat hosel,aku pikir2...nak mandi ker xnak..nak tau nape??
air sejuk macam selam kepala dalam peti ais ooo...
nk ker xnak,tuk keselesaan,aku mandi jua..mengeletarz aku.......
after dat,go tu mykatil...
n shut down..

Single

3:28 PTG, Posted by hazwanHakim, No Comment



bercinta???
terpikat??
ternoda??
jiwa terusik??

hmm...
munggkin korang slalu melalui perasaan ni kn???
aq harap korang leh tempuhi perasaan2 ni sume...
kerana leh mndatangkn kearah mksiat...
kalo ade org(org couple) yg ckp leh elakkn mksiat...
tp???
diorg tetap menuju kearah itu..
cara yg terbaik???
try singlekn diri ....
single shingga kawin..
kalo rase sunyi??
jngn ler gelabah..
korang ade lagi parents..
kawan2....kat stu leh korg luahkn masalh korang...
xyah la duk sbuk2 pakai minyak wangi,pakai cantik2,make-up ler..
lepas tu,tup2 jum kekasih kat taman ker,kfc ker,ape2 jer la..
sume tu xelok...hhuhu
ni juz pndapat aq...
:d

Budu ...Oh Budu...

8:21 PG, Posted by hazwanHakim, No Comment




Ape itu budu eh??? Budu ni adlah sjenis sos ikan bilis yang mane ianyer adlah sejenis perkasam yang diperbuat
dari ikan bilis.Cara buat budu ni memang senang jer...caranyer adlah dengn peram ikan bilis
tu sehingga hancur..
kalo korang nak tau budu ni sebanrnya secara tidak langsung boleh dijadikan ubat ooo...
antara kebaikan budu ni adalah ia boleh mengeluarkan kandungan toksid dalam badan kita!
budu juga dapat menguatkan lagi daya tahan(antibody) tbuh kite....
penyakit seperti koroner jantung,kencing manis dan juga kanser dpt dhindari dengan memakan budu...
so,sape2 yang anggap budu ni makanan kuno la,apela...janganla malu2 cuba makan budu!..hehe...










Aq pun penah paksa kawan2 aq kat melaka ni makan budu...siap curah budu dalam dioraang punyer nasik lagi..
cakap xnak,tapi da cuba,sedap jugak die cakap...tapi,ade gak yang memang anti-budu...
memang susah r nak paksa kawan aq yang sorang ni makan budu...
n...yang alst aq nak cakap pasal budu ni....
ia adalah antara makan yang paling senang tuk dicernakan...
so..
cepat2 ler p cari kat kedai berhampiran!haha

Penjelmaan 2009,pemejalwapan 2008...

12:39 PTG, Posted by hazwanHakim, No Comment







2009 suda datang!!!!!!!!!!!
hmmm...
taun baru 2009 suda menjelma...
kini,taun 2008 suda hilang entah kemana...
mungkin disebabkn kalendar 2008 suda tdak dgunakn..
jadi tidak ade suda taun 2008...
2008 dahulu...ape ade dengan 200 8 dlu dalam hidup aq???
mungkin aq sudah tidak ingat atau aq masih mengingatinyer????
taun 2008 adalah taun yg bnyk telah aq mndapt pengertian dan pengajarn
untuk menghadapi kehidupan ini....
ape2 hal taun 2009 telah pun datang...
datang plak dengan sederas air sungai yang turun dari banjaran Himalaya!...
taun ini adalah 2009,dimana azam aq sudah dibah sdedikit....
motto aq taun ni adalah "Mengrevolusikan Apa Yang Telah Direvolusikan Oleh Pengrevolusi"
matlamat aq pada taun ni adalah membuat terus apa yang aq pikir kalo benda itu baik...

Hari Pertama Kuliah....(30/12/08)

3:37 PTG, Posted by hazwanHakim, No Comment





Hmm...hari ini tanggal 30 Desember 2008,adalah
hari pertama kuliah aku untuk tahun 2 sem 2 di UTeM...
Pagi ini aku bangun pada pkul 5.30a.m!(pelik rasanya)..
Aku bangun awal ni sebab nak buat persiapan...
aku kejutkan budak-budak rumah aku,ada gak yang liat nk bangun...huhu
lepas mandi-mandi, lepas solat ...
aq bakat roti planta!mmg best ...aq bakar semua roti aku yang aku ada...
bukan apa,roti ini dah nk tamat tarikh luput...hoho..
tepat jam 7.00am aku dan kawan-kawanku bersiap tuk menaiki bus UTeM
untuk ke Cubic...
xsabar nak naik bas ni..maklumla dah lama xnaik bas UTeM....
semua budak2 yang ada motor mu naik bas...
"first day" memang r..semua nak merasa naik bas tercinta n???hahah..
sampai di Cubic yang tercinta....nampak suram jer kat kafe...
lor...patut la..jam baru 7.30a.m!...
Cubic sekarang ni pun dah kosong sikit demi sedikit..
sampai di kafeteria,aku relek2 dlu..
lepas tu,terus p kelas...tiba dikelas aku nampak En.Ariff...
rupanya dia yang mengajar subjek Data Comm..hehe..
lepas abis kelas,aku n sabri n da geng p kat ttu...
bajet nak makan nasi lemak..tapi abis..
nak wat camne,so pekena dlu tea o panas...
rasa tawar skit ini,ini aku rasa sebab da lama lidah aku xmerasa tea ayer keroh..
tepat jam 11.00a.m...kelas Web Programming bermula..
pensyarah yang ajar aku tu namanya Pn.Farah...orangnya pun baik...hehe..
lepas abis kelas ni aku lepak2 kat surau,nak tnggu sampai pukul 2.00pm tuk lab data comm.
Tunggu punya tunggu aaku n de geng tertiur dalam surau...huhuh...
Sedang enak dan ranum aku layan mimpi tiba2 En.Ariff telefon aku bagitau lab dibatalkan...haha
gembira la aku dan kawan2 aku..hehe...
lepas tu apa lagi,balikla,nasib baik ade lagi bas,kalo x tunggu ler jawabnyer..
sampai di Bunga Raya,aku bajet nak makan begedil kedai bawah,
tapi tiba hati aq kata "baik aku makan roti jer",boleh la jimat sikit duit..hehe..
naik je kat bilik aku...
aq solat jap dan terus basuh baju aku yang satu guni yang sehari lebih aq dah rendam...hehe..
lepas tu aku lor....dah letih sanga2t...